2010 Yılı Bildiri Ve Konuşmaları

13
0

1. Kozmetik Genital Cerrahi. Palandöken Kış Kongresi 3-7 Mart 2010 Erzurum

Genitoplasti Ameliyatları ve Palandöken Kış Kongresi
Geleneksel Palandöken Kadın Doğum Kış Kongresi 3-7 Mart 2010 tarihlerinde Erzurum’da yapıldı. Hocam Prof. Dr. Sedat Kadanalı ve dostum Doç. Dr. Yakup Kumtepe’nin yıllar süren uğraşları sonucu gelenekselleşen ve mükemmel bir akademik platform haline gelen bu kongre bu yılda son derece güzel akademik bildirilerin yayınladığı bir toplantı oldu.

Kongre programı oluşturulurken bana verilen görev ülkemizde rutin jinekolojik uygulamalar içinde pek yeri olmayan “Genitoplasti Ameliyatları” veya diğer bir tanımlama ile “Genital Kozmetik Cerrahi”si idi.
Genital Kozmetik Cerrahi 6 farklı cerrahi uygulamadan oluşmaktadır: 1.Labioplasti: kadınlık organında küçük dudakların şekillendirilmesi; 2. “Clitoral hood”un çıkarılması: Klitorisin üzerindeki dokunun çıkarılarak kadının cinsel olarak daha çabuk uyarılması 3. Vaginoplasti (designer laser vaginoplasty”  “vaginal rejuvenation”): Ülkemizde bizimde uyguladığımız vaginanın tekrar şekillendirilerek gençleştirilmesi; 4.Perineoplasti: Vaginanın giriş bölümü ve doğumlara bağlı burada oluşmuş yırtıkların düzeltilmesi; 5.“Revirgination”,”Hymenoplasti”:
Halk arasında kızlık zarı dikimi olarak adlandırılan ve ilk gece kanama olmasını hedefleyen ameliyatın daha zor ve detaylı olanı. Burada hedef ilk gece kanamanın olmasından çok tamamen eskisi gibi, hiç bozulmamış bir kızlık zarının oluşturulması hedeflenir. 6. G-noktasının amplifikasyonu: Geçtiğimiz 2 yıl içinde yapılan anatomik ve fizyolojik çalışmalar G-noktasının OLMADIĞINI gösterdi. Bu ameliyat ülkemizde bazı plastik cerrahlar tarafından yapılıyor ama kadının orgazm olmasını kolaylaştırdığını düşünmüyorum. Etkisi olduğunu ifade eden kadınlarda da bu etkinin “plasebo” kaynaklı bir etki olduğunu düşünüyorum. Aşağıda yaptığım konuşmanın video bandı var ancak ışık kaynaklı bir sorun nedeniyle karanlık ama slaytlar rahat izleniyor ve konuşma sonrası tartışmada ilgi çekici. 


  

2. Yaşlanan Kadında Cinsellik. 4.Ulusal Gediatri Kongresi 2-4 Nisan 2010 İzmir

3. Çocuklarda Minimal İnvazif Cerrahi. Ege Endoskopi Günleri 22-24 Nisan 2010 İzmir.     

Kız çocuklarında ve Genç kızlarda Laparoskopik Cerrahi – İzmir Endoskopi Günleri 2010

Jinekolojik Endoskopi Kongresi 22-24 Nisan 2010 tarihlerinde İzmir’de yapıldı. Bende bu kongrede küçük kız çocukları ve genç kızlarda laparoskopik cerrahinin yeri başlıklı konuşmayı yaptım. Konuşmamı yanda izleyebilirsiniz. Ancak önce Doç.Dr.Fatih Şendağ’a laparoskopik cerrahi konusunda harcadığı emeğe teşekkür etmek istiyorum. Onun ve hocalarımızın sayesinde ülkemizde Ege Tıp Fakültesi Jinekolojik Endoskopide önemli bir merkez haline geldi. Aynı zamanda yine Fatih Hocanın sayesinde 2011 Dünya Laparoskopik Cerrahi Kongresi İstanbul’da yapılacak. Tekrar teşekkürler.

 

4. Jinekolojide Minimal İnvazif Cerrahide İnfeksiyon Riski 28Nisan – 02 Mayıs 2010 Kıbrıs

5. Çocuk ve Ergenlerde Minimal İnvazif Cerrahi. 8.Ulusal Jinekoloji ve Obstetrik Kongresi 18-23 Mayıs 2010 Antalya

6. Kadın Cinselliği, Kadında Cinsel Ağrı Bozuklukları ve Vaginismus. TJOD Adapazarı Bölgesel Toplantısı 15 Haziran 2010 Sakarya Üniversitesi    

Sakarya TJOD Toplantısı – “Kadın cinselliği ve Kadında Cinsel Ağrı Bozuklukları / Vajinismus”

15 Haziran 2010’da Sakarya TJOD’nin davetlisi olarak Sakarya Üniversitesi’nde “Kadın cinselliği ve Kadında Cinsel Ağrı Bozuklukları / vaginismus” konusunda bir konuşma yaptım. Öncelikle nazik davetleri için Doç. Dr. Arif Çevrioğlu Hocama teşekkür etmek isitiyorum. Vajinismus tüm jinekologların ilgisini çeken bir konu. Başta etiyolojisi yani nedenleri ve tedavisi konusunda tek bir doğrunun olmadığı böylesi konuda yapılan bir çok spekülasyon var. 2001 yılından beri konu ile ilgilenen, 2008 yılında San Diego’da Amerika’da sunu yapmış ve 400’den fazla hasta tedavi etmiş biri olarak konunun daha iyi anlaşılması ve hasta suistimaline çok açık olan bu konunun daha iyi kavranması için ilgili davetleri reddetmeyerek meslektaşlarıma bilgi aktarmaya çalışıyorum. Davetleri için Hocalarıma, ilgileri için katılan meslektaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Konuşma sonrası yapılan tartışma son derece kaliteliydi. Aşağıdaki resimde toplantı sonrası jinekolog meslektaşlarımla beraber çektirdiğimiz resmi görüyorsunuz.

7. Adolesan Dönemde Görülen Jinekolojik Hastalıklar. 4.Ulusal Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Kongresi. 7-10 Ekim 2010 Antalya

 

 

 8. DSM V Çağında Cinsel İşlev Bozuklukları. İnteraktif Toplantı. 8.Ulusal Cinsel İşlev Bozuklukları ve Tedavileri Kongresi 3-5 Aralık 2010 İstanbul        

9. Uterus Sarkomları İ.Ü.Onkoloji Enstitüsü Jinekolojik Tümörlerde Konsensus Toplantısı 16-19 Aralık 2010 Antalya

 

20 Temmuz 2012 tarihinde Süleyman Engin Akhan tarafından yayınlanmış ve 10 Şubat 2017 tarihinde de son güncelleme yapılmıştır.

Bir cevap yazın